Velkommen til

Serieskolen med

DR Ultra

FORTÆL DIN HISTORIE til målgruppen

Drømmer du om at lave fiktionsserier til børn og unge?

Serieskolen med DR Ultra er et nationalt talentudviklingsprogram for dig, som har en fortæller i maven og gerne vil arbejde med animations- eller live-action serier til børn og unge. 

Professionelle fra både DR og den danske film- og tv-branche vil undervise og vejlede dig i en bred vifte af emner med fokus på, hvordan du udvikler en serieidé, fortæller episodisk og kommunikerer til målgruppen.

Serieskolen består af to forløb – først en række online sessioner, og derefter fem fysiske boot camps som kræver optagelse. Efter de fem boot camps får du mulighed for at pitche din serieidé til DR Ultra og resten af den danske seriebranche.

Serieskolen med DR Ultra er et 3-årigt partnerskab mellem Filmtalent, herunder filmværkstederne i Aarhus, Odense, København og Viborg, DR Ultra og Manuskriptskolen for Børnefiktion.

Se klippet og hør fra sidste års deltagere

Gå ikke glip af vores online sessioner og vigtige deadlines

1. Online sessioner

Forløb 1 består af en række online sessioner, som du tilmelder dig på forhånd.

2. Boot camps

Forløb 2 består af fem fysiske weekend boot camps, som kræver optagelse.

3. Branchepitch

Som afslutning på forløb 2 skal du pitche din serieidé til DR Ultra og resten af branchen.

forløb 1

Online sessioner

I forløb 1 kan du deltage i en række online sessioner, hvor du får et unikt kendskab til serieproduktion til børn og unge.

Du får indsigt i, hvordan du udvikler en serieidé, fortæller episodisk og kommunikerer til din målgruppe. Du vil også lære, hvordan branchen fungerer og møde danske serieskabere, der deler ud af deres erfaringer.

Alle online sessioner er gratis men kræver, at du tilmelder dig.

Fra 1. september 2023 kan du søge om optagelse til forløb 2 for at deltage i fem weekend boot camps.

forløb 2

Boot camps

Forløb 2 er et intensivt udviklingsprogram, som foregår hen over fem weekend boot camps for 20 udvalgte deltagere.

For at deltage skal du ansøge om optagelse senest d. 23. oktober.

Du vil i forløbet udvikle en serieidé til målgruppen og lære, hvordan du skaber relevante fortællinger til børn og unge.

Hver af de fem boot camps vil tage udgangspunkt i et specifikt emne: idé- og konceptudvikling, univers og world building, karakterudvikling, instruktion og episodisk fortælling og pitchtræning.

det siger vores ambassadører

Et par high fives fra branchen

— Jonas Risvig, instruktør og manuskriptforfatter

“Man bliver nødt til at være nysgerrig og turde fare vild når man laver serier. For at finde frem til magien skal man hjælpes ad og det er her, at filmmediet kan noget helt særligt.”

— Otto Olrik, tidligere Serieskolen med DR Ultra deltager

“Serieskolen med DR Ultra er en tur ned i kaninhullet, som dit projekt skal være! Gennem en række weekender lærer du om produktionens faser: fra Abba til Zappa med afsæt i eget projekt. Hver workshop giver en ny vigtigt indsigt men sår også en ny tvivl. Sådan er livet: Det skal være hårdt før det bliver fantastisk. Hvis du er klar på at underkaste dig et par af Serieskolen guldkorn, er det kun fantasien (og måske dramaturgien), der sætter grænser.”

— Signe Pallishøj, tidligere Serieskolen med DR Ultra deltager

“Forbered dig på at blive klog. At blive udfordret. At blive smask forelsket i fiktive universer. At få venner, der er lige så smask forelskede som dig. Forbered dig på en vaske ægte øjenåbner!.”

— Maria Nyborg, manuskriptforfatter og instruktør

“Dansk børne/ungefiktion har brug for historiefortællere, som ikke blot anser produktion af indhold til børn/unge som et springbræt til at lave ‘ægte’ voksen-fiktion, men som brænder for målgruppen. En målgruppe, som i min optik er den vigtigste af alle, og som fortjener de mest dedikerede kræfter. Derfor støtter jeg op om Serieskolen med DR Ultra, og deres fokus på netop at mobilisere passionerede kræfter, som gider engagere sig i at lave vedkommende fiktion til børn/unge.”

— Katrine Juel, forfatter, instruktør og manuskriptforfatter

“Jeg håber, at Serieskolen med DR Ultra kan være med til at sikre, at nye unge talenter får mulighed for at fortælle deres historier, så nye generationer bliver ved med at få fortællinger, de kan spejle sig i.”

— Diêm Camille, serieskaber, manuskriptforfatter og skuespiller

“Serieskolen med DR Ultra er en måde hvorpå du kan lære at skabe en serie, som du selv synes er mega fed og som andre går og mangler. Du kan være med til at åbne porten for rigtig mange forskellige børn og unge, og skabe historier til alle som har brug for at se deres liv på en skærm, skabt og portrætteret af mennesker som vælger at forstå dem, og vil fortælle historier “med” dem og ikke bare “om” dem. (…) Hvis du har lyst og mod på at få en masse værktøjer og skabe et badass TV fundament til børn og unge, så meld dig til Serieskolen med DR Ultra og skab flere muligheder for dig selv og andre!”