VIL DU LÆRE af DE BEDSTE I SERIEBRANCHEN?

Serieskolen med
DR Ultra

FORTÆL DIN HISTORIE

Drømmer du om at lave fiktionsserier til DR Ultra?

Serieskolen med DR Ultra er et nationalt talentudviklingsprogram for dig, som har en fortæller i maven og gerne vil arbejde med animations- eller live-action serier til børn og unge.

Professionelle fra både DR og den danske film- og tv-branche vil undervise og vejlede dig i en bred vifte af emner med fokus på, hvordan du udvikler en serieidé, fortæller episodisk og kommunikerer til din målgruppe.

Serieskolen består af to forløb – først en række online sessioner, og derefter fem boot camps som kræver optagelse. Efter de fem boot camps får du mulighed for at pitche din serieidé til DR Ultra og resten af den danske seriebranche.

Serieskolen med DR Ultra er et 3-årigt partnerskab mellem Filmtalent, herunder filmværkstederne i Aarhus, Odense, København og Viborg, og DR Ultra. Derudover deltager Manuskriptskolen for Børnefiktion som samarbejdspartner i projektet.

Gå ikke glip af vores online sessioner og vigtige deadlines

1. Online sessioner

Forløb 1 består af en række online sessioner, som du tilmelder dig på forhånd.

2. Boot camps

Forløb 2 består af en række fysiske weekend boot camps, som kræver ansøgning.

3. Branchepitch

Som afslutning på forløb 2 skal du pitche din serieidé til DR Ultra og branchen.

forløb 1

Online sessioner

I forløb 1 kan du deltage i en række online sessioner, hvor du får et unikt kendskab til serieproduktion til børn og unge.

Du får indsigt i, hvordan du udvikler en serieidé, fortæller episodisk og kommunikerer til din målgruppe. Du vil også lære, hvordan branchen fungerer og møde danske serieskabere, der deler ud af deres erfaringer.

Alle online sessioner er gratis men kræver, at du tilmelder dig.

Der vil løbende blive offentliggjort flere online sessioner.

Fra 1. september kan du søge om optagelse til forløb 2 for at deltage i vores fem weekend boot camps.

forløb 2

Boot camps

Forløb 2 er et intensivt udviklingsprogram, som foregår hen over fem weekend boot camps for 20 udvalgte deltagere.

For at deltage skal du ansøge om optagelse senest d. 24. oktober.

Du vil i forløbet udvikle din egen serieidé – enten alene eller i hold – og lære, hvordan du skaber relevante fortællinger til børn og unge.

Hver af de fem boot camps vil tage udgangspunkt i et specifikt emne: idé- og konceptudvikling, univers og world building, karakterudvikling, instruktion og episodisk fortælling og pitchtræning.

det siger vores ambassadører

Et par high fives fra branchen

— Jonas Risvig, instruktør og manuskriptforfatter

“Man bliver nødt til at være nysgerrig og turde fare vild når man laver serier. For at finde frem til magien skal man hjælpes ad og det er her, at filmmediet kan noget helt særligt.”

— Anna Lin, TV vært

“Serieskolen med DR Ultra er et genialt tilbud. Branchen er svær at finde vej ind i og Serieskolen kommer til at åbne mange døre for kreative hoveder.

— Maria Nyborg, manuskriptforfatter og instruktør

“Børn/unge er i min optik den sværeste men også vigtigste målgruppe at producere til. Jeg støtter derfor mega op om Serieskolen, da vi trænger til nye dedikerede og passionerede kræfter, som brænder for at fortælle historier til netop denne målgruppe.”

— Katrine Juul, forfatter, instruktør og manuskriptforfatter

“Jeg håber, at Serieskolen med DR Ultra kan være med til at sikre, at nye unge talenter får mulighed for at fortælle deres historier, så nye generationer bliver ved med at få fortællinger, de kan spejle sig i.”

— Diêm Camille, serieskaber, manuskriptforfatter og skuespiller

“Serieskolen med DR Ultra er en måde hvorpå du kan skabe indhold som du selv synes er mega fedt og som andre går og mangler. Du kan være med til at åbne porten for rigtig mange forskellige børn og unge, og skabe indhold til alle som har brug for at se deres liv på en skærm, skabt og portrætteret af mennesker som tør at forstå dem, og vil fortælle historier “med” dem og ikke bare “om” dem. (…) Hvis du har lyst og mod på at skabe et badass TV fundament til børn og unge, så meld dig til Serieskolen med DR Ultra og skab flere muligheder for dig selv og andre!”