Pop-up workshops
Vil du gerne have inspiration og værktøjer til, hvordan du kommer i gang med at udvikle din første serieidé, kan du deltage i en af Serieskolens pop-up workshops, hvor du også kan få hjælp til din ansøgning til Serieskolen.
Nedenfor kan du læse mere om, hvad der kommer til at foregå på de to dage.
Serieskolens pop-up workshops foregår:
Pop-up workshop
Aarhus
22. og 23. april kl. 10-16
på Aarhus Filmværksted
Tilmeldingsfrist d. 14. april
Pop-up workshop Odense
20. og 21. maj kl. 10-16
på Studenterhus Odense
Tilmeldingsfrist d. 15. maj
Pop-up workshop København
27. og 28. maj kl. 10-16
på Union i København
Tilmeldingsfrist d. 12. maj
Underviserne
Serieskolens pop-up workshops undervises af Nivetha Balasubramaniam, Stine Likodelle og Diêm Camille:
Nivetha Balasubramaniam
Nivetha er instruktør på Super 16 – et fællesskab af filmskabere i København. Nivetha har modtaget støtte til flere af sine film fra Filmværkstedet i København og vandt en Pitch Me Baby pris på OFF i 2016 for sin autobiografiske webserie “Meena”. Hun har tamilske rødder i Sri Lanka og er vokset op med Kollywood og tamilsk biograf, som har stor indflydelse på hendes filmiske univers.
Stine Likodelle
Stine Likodelle (født 1995, haiti) er en afro-dansk manuskriptforfatter og instruktør, der i øjeblikket studerer på Den Danske Filmskole. Likodelle afsluttedeZentropas Filmuddannelse i 2020, og har siden arbejdet på adskillige projekter, samt været aktivist for mere repræsentation i den danske filmbranche. Stine Likodelle er i øjeblikket bestyrelsesmedlem i WIFT Denmark (Women In Film & TV), en international organisation, der er engageret i faglig udvikling og empowerment af kvinder i branchen.
Diêm Camille
Diêm Camille er en ivoriansk-dansk autodidakt skuespiller og manuskriptforfatter, opvokset i Aarhus. Hun er 2 x Robert nomineret for P3 serien ‘Bad Bitch’ som hun har skrevet med Asger Kjær og spiller med i. Hun har instrueret sin egen internationale prisvindende kortfilm ‘Doll’, spiller hovedrollen i den værkstedsstøttet EKKO nominerede kortfilm ‘Olivia’ instr. af Stine Likodelle og spiller med i flere TV-serier og film.
Dag 1
Introduktion til historiefortælling: vi starter med en præsentationsrunde, hvor vi også taler om film/serier der inspirerer os, og hvorfor det egentlig er, at vi vil være film- og serieskabere. Dernæst, hopper vi ned i historiefortælling, og hvordan du gør en historie til en dramatisk fortælling. Alt kan omformes til film, selv ens kedelige morgenrutine. Hvis man bare bruger nogle cool metoder og fortællegreb.
Idé-generering: Derefter hopper vi over til noget af det sjoveste: Idé-generering og brainstorm på livet løs, intet er forkert eller mærkeligt. De største filmskabere er de største, fordi de var mærkelige og modige. So, dare to be you!
Gruppearbejde: Når du ansøger Serieskolen, er det en god ide at gå sammen i et team af en manuskriptforfatter, instruktør og producer. Derfor skal I efter idégenerering finde sammen i grupper. Bare rolig, det bliver ikke som i idrætstimen, du skal bare beslutte hvilken ide af de mange gode ideer, du føler allermest.
Karakterudvikling og univers: Sammen med din gruppe, skal du arbejde på en fed karakter. Vi dykker ned i karaktertræk og viljer. Hvad er en stærk vilje, og hvilke viljer finder I mest interessante at skrive ud fra? Hvordan skaber man en plotbærende karakter med en spændende karakterudvikling, hvor der vigtigst af alt, er noget der står på spil! Derefter kigger vi på, hvordan du skaber dit eget univers, der giver mening for din karakter og fortælling.
Afslutning og hjemmeopgave: Vi slutter den første dag af med gennemsyn af DR serien “Bad Bitch”, en dansk serie fra 2022, der viser et andet miljø, en anden kultur samt et andet TV univers i Danmark. Du får en lektie til dag 2, som er en hjemmeopgave på max 30 min.
Dag 2
Opsamling på hjemmeopgave: vi starter dag 2 ud med at tale om hjemmeopgaven. Derefter analyserer vi 3 nøglescener fra DR serien “Bad Bitch”, hvor vi kigger på hovedkarakteren Nikkis udvikling, og hvordan universet er med til at fortælle historien.
Skriveøvelse: Derefter får grupperne en skriveøvelse, hvor I skal skrive en scene med dialog. Genren er helt op til jer og lad jer gerne inspirere af virkelige oplevelser. Det er ofte der, det sjove og smertefulde er, som alle film og serier indeholder. Vi hjælper hele vejen igennem. Efter I har fordybet jer, læser vi scenerne op. Hvis nogen pludselig får lyst til at spille dem, er det også meget velkommen.
Ansøgning til Serieskolen: Har I har fået lyst til lære mere om at skabe serier, kan I ansøge om at deltage i Serieskolens forløb 2. Vi kaster os derfor over ansøgningsprocessen til Serieskolen, hvor vi går rundt og hjælper jer i gang, som ønsker at søge. Til slut spiser vi kage og ser klip fra jeres yndlingsfilm/serier