For dig der vil lave fiktionsserier til børn og unge

Serieskolen med DR Ultra er et nationalt talentudviklingsprogram for dig, som har en fortæller i maven og gerne vil arbejde med animations- eller live-action serier til børn og unge. 

Serieskolen introducerer dig for nogle af de bedste serieskabere i branchen, så du kan udvikle de særlige kompetencer, det kræver at engagere og fortælle serielt til børn og unge. Derudover får du en unik mulighed for at komme helt tæt på seriebranchen.

Serieskolen med DR Ultra er et 3-årigt partnerskab mellem Filmtalent, herunder filmværkstederne i Aarhus, Odense, København og Viborg, DR Ultra og Manuskriptskolen for Børnefiktion.

Serieskolen med DR Ultra består af to forløb og et efterfølgende branchepitch.

Forløb 1

Forløb 1 består af en række online sessioner, som du gratis kan deltage i – det kræver kun, at du tilmelder dig. 

Du får indsigt i, hvordan du udvikler en serieidé, fortæller episodisk og kommunikerer til den særlige målgruppe, som børn og unge er.

Du finder også ud af, hvordan branchen ser ud og fungerer, og du vil møde et hav af danske serieskabere, som vil dele ud af deres erfaringer og fortælle om, hvordan de kom i gang med deres første serieprojekter. 

Forløb 2

Forløb 2 af Serieskolen med DR Ultra foregår hen over fem weekend boot camps for 20 udvalgte talenter.

Denne del af Serieskolen kræver, at du søger om optagelse. Hvis du bliver optaget, skal du sammen med de andre deltagere udvikle serieideer og lære, hvordan du skaber relevante fortællinger til børn og unge.

Hver af de fem boot camps vil tage udgangspunkt i et specifikt emne: idé- og konceptudvikling og målgruppeforståelse, univers og world building, karakterudvikling, instruktion og episodisk fortælling og pitchtræning.

Branchepitch

Som afslutning på forløb 2 skal du pitche en serieidé for DR Ultra og resten af den danske seriebranche.

Herefter har DR Ultra mulighed for at tilbyde et eller flere pitches et udviklingsforløb – enten til intern produktion i DR eller hos en ekstern producent.

Det kræver ikke nogen erfaring med tv eller film for at være med. Det vigtigste er, at du er mellem 18-30 år, har drive, idérigdom og lyst til at fortælle historier til børn og unge.

Gå ikke glip af vores online sessioner og vigtige deadlines

Jeg husker stadig den spirende følelse af fascination og forelskelse i DR julekalenderen Absalons Hemmelighed. Der er ingen tvivl om at det indhold vi ser som børn, er noget vi tager os med videre i livet. Det er som filmskaber en yderst fornem opgave at skabe indhold som kan være med til at inspirere børn og unge, samt påvirke fremtiden.

Serieskolen tilbyder unikke rammer, der giver en mulighed for at skabe en serie og måske det er netop din idé, som et barn om 20 år begejstret vil referere til.

— Stine Likodelle, filminstruktør