Boot camp 1

Lokation:
Filmværkstedet/København,
Gothersgade 55, 4. sal, 1123 København.

Dato:
Lørdag-søndag
24.-25. juni 2023


Boot camp 1

I den første boot camp skyder vi projektudviklingen i gang med at undersøge jeres univers og story world med Simon Jon Andreasen og Nicolai Vielwerth, og sætter retning på det videre arbejde med jeres manuskripter med jeres manuskriptkonsulent Ina Bruhn. Derudover hører I om platforme og udbredelse, hvor Birgitte Fredsby fortæller mere om seriens potentiale i forhold til samarbejdspartnere og publikum. I skal også høre om Production Design og hvordan et visuelt design kan understøtte en fortælling, som Liselotte Justesen vil fortælle jer om inden workshoppen om world building.

I storyworld workshoppen får I viden og redskaber til at udvikle jeres universer så de kan bruges til serier og andre medier. Kurset er baseret på Simon Jon Andreasens arbejde som instruktør af radio, film, tv og spil, og hans univers research projekter på den Danske Filmskole. I workshoppen vil I også møde Nicolai Vielwerth som er uddannet animationsinstruktør på Den Danske Filmskole.

Liselotte Justesen vil tale om hvordan et visuelt design kan understøtte en fortælling gennem hendes teori om de “Arketypiske rum” der omhandler valg af lokations og dennes indflydelse på fortællingens dramaturgi. Derudover vil hun præsentere jer for Production Designerens arbejdemetoder AV parametre og værktøjer hvor man arbejder bevidst at skabe stemninger bl.s. ved valg af materialer, farve, lys og rum. Der vil blive vist en masse visuelle eksempler.

Undervisere:

Ina Bruhn

Ina Bruhn er forfatter, manuskriptforfatter og uddannet Cand.mag. i film- og medievidenskab. Ina har skevet et hav af serier som episodeforfatter, hovedforfatter og serieskaber, du kender hende for serierne: ”Juleønsket”, “Håbet”, “Overleverne”, ”Den som dræber – Fanget af Mørket” og ”Tinka og Kongespillet”. Derudover underviser hun jævnligt på filmskoler i Danmark og arbejder også som konsulent på andre forfatteres film- og seriemanuskripter.
Ina vil i sit oplæg til boot camp 1 fortælle om hvordan man skruer et godt manuskript sammen og klæde jer på til at I selv skal skrive første afsnit til jeres egen serie.

Birgitte Fredsby

Birgitte Fredsby er selvstændig konsulent og sidder i bestyrelsesposter indenfor børn og unge- og filmkulturen. Birgitte har tidligere været partner i Made By Us, direktør i Copenhagen Filmfestivals og B&U-chef i DR.

Simon Jon Andreasen

Simon Jon Andreasen startede som instruktør af radio og tv-dokumentar på Danmarks Radio, og har siden været en af de første instruktører i Danmark til at arbejde med spil og interaktive medier. I dag er Simon lærer og leder af Den Danske Filmskolens instruktøruddannelse for animation og interaktive medier og akademileder for DADIU (dansk akademi for interaktiv digital underholdning). Simons store passion er udvikling af universer. Simon har altid været optaget af at skabe originale universer og researcher løbende i worldbuilding og universudvikling takket være legater fra bl.a. Den Danske Filmskole, Kulturministeriet og Nordisk Filmfond.

Nicolai Vielwerth

Nicolai Vielwerth er en storyteller og world-builder med stor erfaring og passion for at skabe universer til alle aldersgrupper. Siden hans tid på Den Danske Filmskole har han skubbet grænserne for world-building og historiefortælling som Story Consultant og Klipper for produktionsfirmaet Sun Creature bl.a. på projekter fra Marvel, Netflix og Cartoon Network, samt udviklet hans egne universer i samarbejde med det franske firma Dandelooo. Nicolais mål er at skabe universer, der er underholdende og inspirerende med en unik blanding af højkvalitets world-building og fængslende storytelling.

Liselotte Justesen

Liselotte Justesen er freelance Productions Designer og står bag universerne til en række film og animationsfilm, samt flere projekter og forskningsprojekter om det at kommunikere -og skabe visuelle fortolkninger med rum.